Vajgela roza – Weigela florida variegate

400.00рсд

Šarenolisni varijetet sadnice, visine do 2m. Listovi zeleni sa krem ivicom. Cvet takođe šaren beličato-roze. Cveta maj-jun. Može se oblikovati orezivanjem. Sadi se pojedinačno ili u grupacijama sa drugim sadnicama vajgela ili drugim vrstama žbunastih sadnica. Voli sunčana staništa, dobro drenirano zemljište. Posle cvetanja orezati žbun.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Boja cveta

  lila

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce i polusenka

  Vreme cvetanja

  maj-jun

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.