Vazdužne biljke (Tilandsia usneoides)

Ova biljka preuzima svu vodu i hranljive materije kroz listove, dok se nikakve ili samo minimalne količine hranljivih materija apsorbuju kroz koren biljke. Koristi koren kao kuku da se usidri za drveće, kamenje, itd. Pošto sam koren nije bitan za biljku, on se može otkloniti bez nanošenja štete biljci.

Tillandsia zahteva vodu, živi u vazduhu, a ne od vazduha. Nije otrovna za životinje i nije parazitska biljka tako da neće oštetiti biljku domaćina.

Zimi dva puta nedeljno biljku potopite u lavor ili lavabo pun vode i ostavite sat vremena da upije vlagu. Posle toga je lagano otresite i ostavite da se potpuno osuši pre nego što je vratite na mesto gde je stajala. Leti se taj proces ponavlja češće zbog vrućina, pa je u tom periodu tri puta nedeljno treba potopiti u vodu i ostaviti na par sati da se do kraja osuši, a potom je vratiti nazad u dekoraciju.

 • Dodatne informacije

  Boja

  siva

  Položaj

  svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnja

 • Opis

  Tillandsia je deo porodice biljaka Bromeliad koje mnogi znaju pod imenom Tillandsia. One se se dele na podvrste, ali većina ljudi ih znaju pod imenom Air Plants. Postoji preko 550 vrsta Tillandsia (kao i mnogi hibridi) koji rastu u Meksiku, južnoj i centralnoj Americi, 16 vrsta koje su rodom sa Floride i samo jedna vrsta je autohtona van Novog sveta.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.