Popust!

Sobna jela (Araucaria)

1,100.00рсд 800.00рсд

Interesantan četinar, maksimalne visine do 150cm. Ova vrsta prečišćava vazduh i ima antibakterijsko dejstvo. Optimalna temperatura za uzgoj je 15 – 22 stepena a minimalna zimska 5 stepeni. Udaljite je od grejnog tela i orošavajte je mlakom vodom. Zahteva umereno zalivanje. Leti se zalivaju 2 puta nedeljno a zimi 1 nedeljno. U toku letnjih meseci možete je izneti na terasu u polusenovito ili senovito mesto. U proleće i leto prihrana mineralni đubrivima na svake 2 nedelje. Ako je nega ove sobne biljke pravilna zaista ćete dobiti dugogodišnju jelku, za novogodišnje praznike i zanimljiv prirodan, svež detalj u enterijeru doma.

  • Dodatne informacije

    Boja

    zelena

    Isporuka

    u saksiji prečnika 10-12cm

    Mesto sadnje

    saksija, žardinjera

    Položaj

    svetlost

    Prihranjivanje

    redovno

    Životni vek biljke

    višegodišnja

  • Opis

    Lisno dekorativne sobne biljke su lepe i bez cvetova i čine prelep ukras u vašem domu. Razne vrste palmi, fikusa, paprati i drugih vrsta biljaka krasi izvanredna lepota lišća, jednostavne su za održavanje i unose svežinu u prostor. Lisno dekorativne biljke raznim oblicima listova predstavljaju žive skulpture. Kod zelenih tonova lišća upadljive su najrazličitije šare na listovima. Neki svetlucaju u tamnoj zelenoj boji kao četine jela, drugi su svetli i nežni kao na pr. kod vrste paprati. Pogled u zelenilo opušta i pospešuje dobro raspoloženje. Iz listova biljaka isparava voda, na taj način povećavaju vlažnost vazduha u prostoriji, vlaga za sebe vezuje prašinu i mogu da u zatvorenoj prostoriji da smanje količinu formaldehida. Odgovarajuće mesto u prostoriji i adekvatna nega najbolji su preduslovi za zdravu biljku. Većina vrsta zahteva svetlo mesto, vlažnost vazduha bez direktnog sunca. Zemlja u saksiji treba da je umereno vlažna. Prihranjivanje ide uglavnom jednom mesečno.

  • Recenzije

    Još nema komentara.

    Budite prvi koji će napisati recenziju “Sobna jela (Araucaria)”

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *