Polegla dunjarica -Cotoneaster dammeri

550.00рсд

Zimzeleni polegli žbun, visine svega 20cm. Širinu dostiže do 1.5m i gusto pokriva tlo. Listovi su sitni, kožasti tamno zeleni, menjaju boju od žute do tamno crvene. Cveta mart – april ružičastim cvetovima. Plodonosi crvenim bobicama koje se zadržavaju i u toku zime. Dobro podnosi gradske uslove i niske teperature. Uspeva i na osvetljenim i polusenovitim pozicijama. Pogodan je kao pokrivač tla, ugoj u većim žardinjerama. Dobro podnosi orezivanje.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Boja cveta

  bela

  Isporuka

  u saksiji prečnika 10-20cm

  Mesto sadnje

  bašta, žardinjera

  Položaj

  sunce i polusenka

  Vreme cvetanja

  maj

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Budite prvi koji će napisati recenziju za „Polegla dunjarica -Cotoneaster dammeri“

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *