Bršljen – Hedera helix Glacier

350.00рсд

Ukoliko u vrtu imate   zasenčenu površinu, bilo da je senku napravilo drveće ili je objekat zaklonio sunce u vrtu, skoro nemoguće je u tom slučaju, imati dobar travnjak. Rešenje može biti da se površina, ozeleni sa samo, nekoliko sadnica bršljena (jedna sadnica na 2 m2). Za sezonu ili dve kompletna površina, će biti prekrivena stalno zelenim listovima i puzavim granama koje ima bršljan. Ovu sadnicu karakterišu, zeleni listovi sa belim rubom.

Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Bršljen – Hedera sp.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena i bela

  Položaj

  polusenka, senka

  Životni vek biljke

  višegodišnja

  Isporuka

  biljka visine 30-60cm

 • Opis

  Bršljen je biljka puzavica, odnosno lijana. Ima sposobnost da se prilepljuje uz različite vrste podloga i da se na taj način propinje i rasprostire po stablu drveta, po kamenim podlogama, zidovima ili jednostavno da puzi prekrivajući tlo.

  Bršljan (lat. Hedera helix) ne spada u parazitske penjačice i ne šteti drvetu na koje se prilepi, ali mehanički može naneti štetu ako ga potpuno obraste. Raste po šumama, na tlu i prilepljen uz drveće, na vlažnim položajima, pored reka, na stenama. To su mu prirodno date karakteristike, koje se u oblikovanju vrta mogu iskoristiti da bi se postigli odlični efekti..

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.