Photinia x frasery – Fotinija

Ovo popularno i dekorativno zimzeleno šiblje se odlikuje sjajnim zelenim listovima, cvetovima bele boje i crvenim mladim listovima. Ova sadnica treba biti posađena u oblasti koja prima punu sunčevu svetlost, do delimične senke. Zahteva prihranu i redovno zalivanje. Fotinije možete saditi grupno kao ostvo, takodje moze da se koristi za živu ogradu , dok niske sorte mozetet gajiti u saksiji.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Boja cveta

  bela

  Isporuka

  biljka visine 50cm

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  svetlost, svetlost, polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.