Kaktus mix

150.00рсд

Pogrešno je verovanje da kaktusima ne treba voda, ali je još gore ukoliko se stalno zalivaju. Zalivaju se kad je zemlja potpuno suva ili spremna da popuca. Zimi jednom mesečno, a leti treba pipati zemlju, pa čim je suva kad se zagrebe – vreme je za zalivanje mekom vodom.

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  paket od 20 kaktusa

  Položaj

  svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Kaktusima je potrebno što više svetla da bi rasli i cvetali, ali ne smeju da budu izloženi jakom suncu po čitav dan. Zato je idealna pozicija prozor, balkon ili bašta na jugoistočnoj strani. Kaktusi se na svetlo posle zime iznose postepeno, a sa prvim vrućinama sklanjaju sa direktnog sunca. Veštačko svetlo (sijalice ili neonke) pomaže, ali nikako ne može da zameni prirodnu svetlost.

  Početnicima je najmudrije da kupe supstrat za kaktuse, a treba da biraju one koji se zasnivaju na tresetu, imaju dosta kvarcnog peska ili kokosovih vlakana. Obavezno treba dodati grubog pesak ili kamenčića kako bi supstrat bio porozan.

  Supstrat treba da sadrži polovinu kamenčića i krupnog peska. Idealno bi bilo mlađe biljke presaditi svake godine u proleće da im se pruži svež supstrat i mesto za rast. To je korisno, jer je važno redovno pregledati korenje zbog eventualnih bolesti ili korenskih vunastih vašiju.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.