Magnolija zimzelena (Magnolia grandiflora)

2,500.00рсд

Magnolija zimzelena je izuzetno raskošna vrtna sadnica. Može se formirati i kao grm. Biljka je veoma atraktivna, kako zbog čvrstih, sjajnih, kožastih listova, tako i zbog prelepih cvetova. Cveta od juna do avgusta meseca. Traži blago kiselo i vlažno zemljište. Ne voli senku. Krošnja je piramidalne forme, a drvo može dostići visinu i preko 20 m. Dok je biljka mlada, potrebna joj je zaštita tokom zimskih meseci.

Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Magnolija – kraljice proleća Zaljubite se u jesenje sadnice

 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  bela

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce

  Vreme cvetanja

  avgust – jun

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  U zavisnosti od vrste, magnolije mogu biti zimzelene, polu-zimzelene ili listopadne. Neke od listopadnih vrsta cvetaju u rano proleće pre nego što drvo razvije listove. Zimzelena magnolija cveta u junu i julu, a može cvetati i duže.

  Sadnja magnolije se po pravilu sprovodi u aprilu mesecu. Zemljište za sadnju obavezno mora biti plodno, bogato humusom, blago kisele pH reakcije, duboko, umereno vlažno, a krečno zemljište ne dolazi u obzir. Pre sadnje bi bilo dobro da zemljište pomešate sa tresetom. Presađivanje magnolije se vrši na sunčanom mestu, koje je zaštićeno od vetra, a najbolje je da to bude neko mesto pored kuće. Za sadnju koristite sadnice magnolije visoke do 1.3 -2 m. Posadite ih plitko i zaspite ih malčem. nemojte kopati oko magnolije, niti saditi druge biljke. Posle sadnje je samo dobrozalijte. Prihranite magnoliju kada cvetni pupoljci počinju da bubre, spororazlagajućim đubrivom. Mladim biljkama magnolije je neophodno zaštititi koren od smrzavanja preko zime.

  U našem rasadniku, možete naći sadnice ove vrste u saksijama, visine oko 130cm.

 • Recenzije

  1. Marija

   fantasticno cvece odusevljena sam hvala puno 🌸❤️

   • Rasadnik Cvjetićanin

    Hvala vam.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.