Japanska magnolija – Magnolia Kobus

1,300.00рсд

Raste sporo. Cveta rano u proleće, pre listanja, prijatno mirisnim belim cvetovima sa primesama bledo ružičaste boje. Prečnik cveta je oko 10 cm. Listovi su dugi od 10 do 15 cm.

Više o ovoj vrsti pročitajte na našem blogu: Magnolija – kraljice proleća

Sadnice drveća – baštenske skulpture

 • Dodatne informacije

  Dimenzije 1.2 cm
  Boja cveta

  bela

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce

  Vreme cvetanja

  mart – april

  Životni vek biljke

  višegodišnja

  Isporuka

  sadnice visine 1-1,2m

 • Opis

  Magnolija je biljka poreklom Japanska magnolija je poreklom iz Japana i Koreje. Kobus magnolija je usko povezana sa zvezdastom magnolijom (Magnolia stellata), a neki autori smatraju zvezdastu magnoliju varijetetom Magnolia kobusMagnolia kobus var. stellata. Razvija se kao listopadno drvo visine 10-15 (20) m i do 10 m širine krošnje.

  U zavisnosti od vrste, magnolije mogu biti zimzelene, polu-zimzelene ili listopadne. Neke od listopadnih vrsta cvetaju u rano proleće pre nego što drvo razvije listove. Zimzelena magnolija cveta u junu i julu, a može cvetati i duže.

  Zemljište za sadnju obavezno mora biti plodno, bogato humusom, blago kisele pH reakcije, duboko, umereno vlažno, a krečno zemljište ne dolazi u obzir. Pre sadnje bi bilo dobro da zemljište pomešate sa tresetom. Presađivanje magnolije se vrši na sunčanom mestu, koje je zaštićeno od vetra, a najbolje je da to bude neko mesto pored kuće. Za sadnju koristite sadnice magnolije visoke do 1.3 -2 m.  Posle sadnje je samo dobro zalijte. Prihranite magnoliju kada cvetni pupoljci počinju da bubre, spororazlagajućim đubrivom. Mladim biljkama magnolije je neophodno zaštititi koren od smrzavanja preko zime.

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.