Letnji jorgovan – Buddleja davidii

Letnji jorgovan cenjen u vrtlarstvu zbog dugog perioda cvetanaja i dekorativnosti. Cveta u toku letnjeg perioda, često ima produženo cvetanje  i u jesenjem periodu. Dobro podnosi orezivanje. Često se koristi kao živa ograda. Sadi se i pojedinačno na travnjacima ili kao donji sprat u masivima. Cvetovi su medonosni privlače leptire. Raste u visinu i širinu oko 2m.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Boja cveta

  ljubičasta

  Isporuka

  biljka visine oko 70cm

  Mesto sadnje

  bašta

  Položaj

  sunce

  Vreme cvetanja

  jun – oktobar

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.

 • Recenzije

  1. Pavle

   Svaka cast na kvalitetu

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.