Kroton – Croton excellent

550.00рсд

Listovi mladog cveta obično su svetlo zeleni, ali kako biljka raste cvetovi dobijaju neverovatne šare. Mnoge domaćice ukrašavaju svoju kuću krotonom, jer je veoma dekorativna biljka, nije teška za uzgajanje, a vatromet boja na lišću pretvara ovaj cvet u neku vrstu elegantnog dekora za dom.

Kroton je biljka koja voli svetlost, ali najviše kada je direktna. Što je više svetla vaša biljka će imati izraženije šare na listovima. Najbolje mesto za cvet je severni prozor, gde svetlo preovladava ujutru. Optimalna temperatura za cvet je 20-22 stepena tokom leta i najmanje 16 stepeni u zimskom periodu.

 • Dodatne informacije

  Boja

  šarena

  Isporuka

  saksija prečnika 13cm

  Mesto sadnje

  saksija, žardinjera

  Položaj

  polusenka, svetlost

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Lisno dekorativne sobne biljke su lepe i bez cvetova i čine prelep ukras u vašem domu. Razne vrste palmi, fikusa, paprati i drugih vrsta biljaka krasi izvanredna lepota lišća, jednostavne su za održavanje i unose svežinu u prostor. Lisno dekorativne biljke raznim oblicima listova predstavljaju žive skulpture. Kod zelenih tonova lišća upadljive su najrazličitije šare na listovima. Neki svetlucaju u tamnoj zelenoj boji kao četine jela, drugi su svetli i nežni kao na pr. kod vrste paprati. Pogled u zelenilo opušta i pospešuje dobro raspoloženje. Iz listova biljaka isparava voda, na taj način povećavaju vlažnost vazduha u prostoriji, vlaga za sebe vezuje prašinu i mogu da u zatvorenoj prostoriji da smanje količinu formaldehida. Odgovarajuće mesto u prostoriji i adekvatna nega najbolji su preduslovi za zdravu biljku. Većina vrsta zahteva svetlo mesto, vlažnost vazduha bez direktnog sunca. Zemlja u saksiji treba da je umereno vlažna. Prihranjivanje ide uglavnom jednom mesečno.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.