Kalanhoa (Kalanchoe blossfeldiana)

250.00рсд

Kalanhoa cvetnica koja prezimljava u zatvorenom, odgovaraju joj umerena vlaga i svetla prostorija.  Prihrana je neophodna povremeno.
Osetljiva je na hladnoću, pa je idealna sobna biljka. Sukulentna je biljka i ne voli previše vode, najbolje je opipati zemlji i zalevati tek onda kad je suva i rastresita. Prilikom zalivanja pripaziti da voda ne dospe do lišća. Takođe prazniti vodu iz podmetača saksije jer ne vole zadržavanje vode. Ako su listovi klonuli ili se pojavi plesan znači da je preterano sa vodom, a ako listovi izgledaju tanje i biljka je tužnija znači da im treba vode. Prihranjivati svake 2-3 nedelje u periodu cvetanja, posle toga smanjiti na jednom mesečno.
U letnjim mesecima možete je držati na balkonu ili terasi na mestu zaštićenom od kiše i direktnog sunca, jer mogu dobiti opekotine od sunca. Od jeseni do proleća joj godi sunčeva svetlost, pa u kući možete držati na osunčanom prozoru. Cveta od januara do avgusta, visine je 15-40 cm a isto tako i širine.

Kategorije: ,
 • Dodatne informacije

  Boja cveta

  crvena, bela, roza, narandžasta

  Isporuka

  u saksiji prečnika 8-12cm

  Mesto sadnje

  saksija

  Položaj

  sunce i polusenka

  Prihranjivanje

  povremeno

  Životni vek biljke

  višegodišnja

  Vreme cvetanja

  februar-avgust

 • Opis

  Ukoliko želite da u Vašem domu osetite dašak prirode, bilo da živite u stanu ili kući, sobno cveće je pravi izbor za Vas! Tajna uspešnog gajenja sobnog cveća je u odličnom izboru vrste koja će se najbolje prilagoditi Vašim uslovima, navikama i obavezama.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.