Hortenzija

500.00рсд

Hidrangea macr. white Cvetne vrste, kao što je hortenzija uspevaju u saksijama, lako se održavaju i neguju i predstavljaju savršeno rešenje za male balkone i prozore. Njihovo idealno stanište trebalo bi da bude okrenuto prema istočnoj ili jugoistočnoj strani sveta. Biljka aristokratskog izgleda i cveta. Masivna sa krupnim cvetovima, koji u zavisnosti od kiselosti zemlje, mogu menjati boju iz plave u roze. Dostižu visinu do 60-80cm.

 • Dodatne informacije

  Isporuka

  visina sadnice 30-40cm

 • Opis

  Hortenzija   Cvetne vrste, kao što je hortenzija uspevaju u saksijama, lako se održavaju i neguju i predstavljaju savršeno rešenje za male balkone i prozore. Njihovo idealno stanište trebalo bi da bude okrenuto prema istočnoj ili jugoistočnoj strani sveta. Biljka aristokratskog izgleda i cveta. Masivna sa krupnim cvetovima, koji u zavisnosti od kiselosti zemlje, mogu menjati boju iz plave u roze. Dostižu visinu do 60-80cm. Ukrasno dekorativno žbunje su višegodišnje biljke koje niz godina ostaju na istom mestu. Ono ozelenjuje prostor, daje mu lep izgled i svežinu.  U prodaji imamo tokom cele godine i mogu se saditi dok vremenski uslovi dozvoljavaju. Hortenzije vole vlažno zemljište i zasenčeno mesto.

  Hortenzija Najbolje joj odgovaraju mesta koja su u jutarnjim satima osunčana, a poslepodne u senci. Nikako ne podnosi da stalno bude na suncu, ukoliko se uzgajaju u vrtu. Ove vrste traže redovno zalivanje i prihranu. Prostori na terasama i balkonima, gde nema mnogo sunca prosto mogu da “ožive” sa nekoliko saksija hortenzija. Dobro podnosi ograničen prostor i uz dobru negu, biće puno cveta. Izaberite dublju saksiju, minimum 30 cm. Mora imati drenažni sloj i način da se voda cedi iz saksije. Supstrat krupnije granulacije i osmokot, kao obavezna prihrana. Tokom letnjih vrućina uredno zalivajte.

  Dobro podnosi orezivanje, tako da se može formirati gusta i ravnomerna krošnja. Orezivanje je bolje u rano proleće kada prestane opasnost od jakih mrazeva. S obzirom da je koren u saksiji izloženiji promrzavanju, povedite računa da tokom zime saksije budu na zaštićenijim mestima. Ne na udaru vetra ili betonskim stazama.