Hlorofitum (Chrolophytum comosum)

Hlorofitum je kućna biljka, koja bi osim lepote trebalo da se gaji i zbog toga što je među najboljim prečišćivačima vazduha. Traži indirektnu svetlost, ali ne i direktne sunčeve zrake. Umereno zalivanje i prihranu, kako bi listovi održali svoje šarenilo.

Hlorofitum ili zeleni ljiljan ima sposobnost da aktivno prečišćava vazduh u prostoriji. Vrlo efikasno neutrališe supstance štetne za ljudski organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge, koje u velikim količinama emituju savremeni materijali za završnu obradu i nameštaj od iverice.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena i bela

  Isporuka

  biljka visine 30-60cm

  Mesto sadnje

  saksija, žardinjera

  Položaj

  svetlost, polusenka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Lisno dekorativne sobne biljke su lepe i bez cvetova i čine prelep ukras u vašem domu. Razne vrste palmi, fikusa, paprati i drugih vrsta biljaka krasi izvanredna lepota lišća, jednostavne su za održavanje i unose svežinu u prostor. Lisno dekorativne biljke raznim oblicima listova predstavljaju žive skulpture. Kod zelenih tonova lišća upadljive su najrazličitije šare na listovima. Neki svetlucaju u tamnoj zelenoj boji kao četine jela, drugi su svetli i nežni kao na pr. kod vrste paprati. Pogled u zelenilo opušta i pospešuje dobro raspoloženje. Iz listova biljaka isparava voda, na taj način povećavaju vlažnost vazduha u prostoriji, vlaga za sebe vezuje prašinu i mogu da u zatvorenoj prostoriji da smanje količinu formaldehida. Odgovarajuće mesto u prostoriji i adekvatna nega najbolji su preduslovi za zdravu biljku. Većina vrsta zahteva svetlo mesto, vlažnost vazduha bez direktnog sunca. Zemlja u saksiji treba da je umereno vlažna. Prihranjivanje ide uglavnom jednom mesečno.

 • Recenzije

  1. Dušanka Janić

   Želim da naručim šareni hlorofitum, ali ispod nema „dodaj u korpu“

   • Rasadnik Cvjetićanin

    Trenutno imamo samo manju biljku od 270din

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.