Ljiljani (Hemerocallis ‘Stela De Oro’)

Hemerocallis ‘Stela De Oro’, visine 40cm, cveta jun-avgust, cvetovi su joj žute boje.

Kategorija:
 • Opis

  Ljiljani (Lilium sp.) su dobro poznate i vrlo popularne prolećne lukovice koje se sade u proleće i jesen.
  Doba cvetanja: Većina ljiljana donosi cvetove u jesen, mada postoje vrste iz ove porodice koje cvetaju i u toku leta. Najlepši i najmirisniji ipak su prolećne cvetnice.
  Preporuka za sadnju: Mogu se saditi u velikim baštenskim saksijama, na prilazima kući, uz ograde ili u cvetnim rondelama. Ono o čemu treba voditi računa je da se ljiljani nikada ne sade sami. Dobro je da se sade sa niskim perenama koje će svojim lišćem i granama prekriti donji deo stabla koji je osetljiv na prejako sunce.

  Svetlo/pozicija: Cvetne grane i cvetovi vole dosta sunca. Ukoliko ste ga posadili tako da donji deo stabla ipak bude zaštićen, možete ga saditi na punom suncu. Senoviti položaji nisu dobar izbor.
  Temperatura: Odlično prezimljavaju u zemlji tako da se mogu posaditi i u jesen.

  Razmnožavanje: Razmnožavaju se deljenjem lukovica. Sama lukovica ljiljana izgleda kao šišarka. Spoljne ljuske možete odvojiti i posaditi u sandučić sa tresetom. Deljenjem lukovica dobićete biljke koje će dati lepe krupne cvetove tek za dve do tri godine.
  Zalivanje: Osetljivi su na preterano zalivanje, pa ih i ne treba zalivati preobilno. Mesnati koren u ovakvim uslovima brzo počinje da truli. Za prolećno cvetanje biljke će imati dovoljno vlage sakupljene u tokom zime, a nakon cvetanja treba ih umereno zalivati.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.