Bršljen (Hedera helix ‘Erecta’)

Zimzelena biljka koju karakteriše, uspravan piramidalan rast. Spada u žbunaste vrste sadnica, sporijeg rasta. Dostiže visinu do 1,2m. Možete ih saditi pojedinačno ili u grupacijama, sa drugim ukrasnim vrstama sadnica žbunja, poput berberisa, ilexa, mahonije i sl.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Položaj

  polusenka, senka

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Bršljen je biljka puzavica, odnosno lijana. Ima sposobnost da se prilepljuje, uz različite vrste podloga i da se, na taj način propinje i rasprostire po stablu , po kamenim podlogama, zidovima ili jednostavno da puzi prekrivajući tlo.

  Bršljan (lat. Hedera helix) ne spada u parazitske penjačice i ne šteti drvetu, na koje se prilepi, ali mehanički može naneti štetu ako ga potpuno obraste. Ova vrsta sadnice raste po šumama, na tlu i prilepljen uz drveće, na vlažnim položajima, pored reka, na stenama. To su mu prirodno date karakteristike, koje se u oblikovanju vrta, mogu iskoristiti, da bi se postigli odlični efekti. Postoje različite sorte sadnica ove vrste, sa manjim i većim listovima, oblik i boja lista su takođe varijabilani. Sadnice bršljena se najčešće koristi za vertikalno ozelenjavanje i za prekrivanje tla. Pogodan je i za uzgoj u saksijama i žardinjerama. U našem rasadniku možete naći gusto formirane sadnice u saksijama.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.