Sitnolisna kurika – Euonimus microphyllus

650.00рсд

Evonimus je zimzelena sadnica, polupoleglog ili uspravnog habitusa , kožastih prošaranih listova. Boja lista varira od zelene, žuto zelene i sivo bele.Uspeva na osunčanim i polusenovitim pozicijama. Dobro podnosi zimu, pogodna je i za orezivanje. Često se koristi kao ukrasni grm u vrtovima ili u saksijama, za sadnju kao donji sprat oko ruža stablašica ili drvenastih sadnica, kao bordura oko staza i sl.

 • Dodatne informacije

  Boja

  šarena

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  Biljke visine 30-40cm

  Mesto sadnje

  bašta, saksija

  Položaj

  sunce i polusenka

 • Opis

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke. Razlikuju se po  teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Niske sorte evonimusa imaju sitno  lišće, žute, zelene ili panaširane boje. Podnose korektivno orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

   

   

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.