Zeleno žuta kurika (Euonymus japonicus ‘Ovatus Aurea’)

450.00рсд

Mali žbun poluzimzelenih listova, koji zimi prelaze u crvenu boju. Voli sunčana i polusenovita mesta, tolerantna je prema svim vrstama zemljišta, pod uslovom da nisu preplavljena ili suva, ali najbolje uspeva na neutralnim do slabo kiselim, plodnim, vlažnim i dobro dreniranim zemljištima. Cveta od juna do oktobra. Beli cvetovi su sitni, ali veoma brojni, u obliku trubica, blagog prijatnog mirisa.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena i šatirana

  Boja cveta

  bela

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Položaj

  polusenka, polusenka, svetlost, sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Cvetno ili ukrasno šiblje, kako se naziva ova grupa sadnica, spada u  višegodišnje biljke, koje se razlikuju po visini, teksturi i obliku lista, boji lista i cveta i vremenu cvetanja i plodonošenja.  Ova grupa biljaka je jedna od osnovnih pratilaca svakog vrta.

  Za ove sadnice je karakteristično, da nemaju centralno stablo, već se granaju sa više izbojaka. Iz korena se grana više stabljika. Visine biljaka variraju od 1 do 5m. Većina sadnica odlično podnosi orezivanje.

  U zavisnosti od vrste mogu biti listopadne i zimzelene. Niske sorte se često sade, kao niže  žive ograde, u kombinaciji sa drugim vrstama šiblja ili u većim saksijama za dekoraciju dvorišta i terasa.

  Visoke sorte se takođe sade kao žive ograde, u masivima drvoreda, parkova ili kao soliterne biljke na travnjaku.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.