Patuljaste mnogocvetne ruže

200.00рсд

Niske ruže –  Odlikuju se rastom do 40-50cm, gustim žbunićem i mnogobrojnim cvetovima, koji u sezoni neprekidno prekrivaju biljku. Pogodne su i za oivičavanje staza ili cvetnih gredica, za sadnju na alpinum. Razmak sadnje sadnica je  40-50cm.

 • Dodatne informacije

  Boja

  bela, crvena, ružičasta, žuta

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Položaj

  sunce i polusenka

  Vreme cvetanja

  cela godina

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

 • Opis

  Ruže vole mesto sa dosta svetlosti, minimum 3- 4 sata, prozračno i bez vlage koja se zadržava i pogoduje razvoju gljivičnih obolenja. One su prilagodljive i otporne na osrednje kvalitetno zemljište. Ako je zemljište podvodno sprovedite drenažu tako što ćete prokopati kanale za odvođenje vode. Glinovito zemljište, ilovaču ili peskovito zemljište pomešajte sa humusnim, kompostnim kako biste poboljšali mineralni sastav Orezivanje počinje u prvoj godini u toku cvetanja.U toku leta odstranjuju se precvetali cvetovi, ispod vršnih listova. Jesenjim orezivanjem se skraćuju samo vrhovi ruža kako bi se zaštitile od snega i vetra. Pravo orezivanje se vrši u proleće. Tada ukloniti sve oštećene, izmrzle i sasušene grane. Takođe treba ukloniti i grane koje se razvijaju prema sredini bokora. Posle nekoliko godina početi sa podmlađivanjem i uklanjanjem prestarelih grana.
  Čajevke i floribunde orezati tako da sadnica imaju kružni, čašasti raspored. Na jačim granama ostaviti od 5-7 okaca, a na slabijim 3-4 okca. Penjačice se orezuju najviše za trećinu, vodeći računa o pravilnom formiranju grma. Ostavljaju se skeletne grane jer se cvetovi formiraju na dvogodišnjim izbojcima. Da bi se iniciralo ponovno cvetanje posle precvetavanja bočne izbojke orezati na 2-5 okaca. Grmolike ruže orezivati samo za trećinu. Minijaturne ruže – skratiti grane na oko polovinu visine. Polegle ruže se orezuju skraćivanjem za trećinu svake godine. Posle 3-4 godine žbun se može orezati na 20-30 cm da bi se kompletno obnovio. Ruže stablašice obavezno orezivati u jesen kako sneg ne bi polomio stablo. Kuglaste forme orezivati kao čajevke, a kod padajućih formi grane skratiti na polovinu.
  U ponudi tokom sezone imamo ruze stablasice, mini ruze I grmolike ruze.

 • Recenzije

  Još nema komentara.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.