Carex oshimensis ‘Evergold’

250.00рсд

Carex oshimensis ‘Evergold’ je ukrasna trava žute boje lista, sa zelenim ivicama, visine oko 30cm. Pogodna za sunčane i polusenovite pozicije.

 • Dodatne informacije

  Boja

  zelena, zelena, žuta

  Mesto sadnje

  bašta, saksija, žardinjera

  Položaj

  senka, polusenka, sunce

  Životni vek biljke

  višegodišnje sadnice

  Isporuka

  sadnica u saksiji prečnika 10-12cm

 • Opis

  Ukrasne trave su izuzetan ukras za svaku baštu. Postoji veliki broj različitih vrsta i sorti, različitih boja listova i cvetova. Uglavnom su veoma jednostavne za gajenje i višegodišnje su. One su veoma efektne, brzo se šire a njihovi nežni klasovi, krajem leta, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Spadaju u veoma otporne sadnice, ne traže posebne zahteve zemljišta, rastu od 20cm pa sve do 2-3m. Mogu se naći u više boja: zelene, plave, crvene, prugaste sadnice. Vrlo često se kombinuju sa lišćarskim i četinarskim drvećem ( visoke sorte) dok se niže sorte koriste za perenjake, cvetne površine i sl.

 • Recenzije

  1. Vraneš Vera (potvrđen vlasnik)

   Carex oshimensis ‘Evergold’ Kupila sam 3 kom. U opisu stoji da ih zimi treba uvezati, zastititi od ranih mrazeva. Molim da mi napisete sta znaci uvezati 🙂 Zahvaljujem Vam se na odgovoru. Biljke su lepe!

   • Rasadnik Cvjetićanin

    Poštovani, vezivanje ukrasnih trava se odnosi na visoke sorte. Vrstu koju ste vi uzeli ne morate orezivati i vezivati. Hvala na poverenju.

  Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.